AjánlatkérésAjánlatkérés
GYIK

Gyakran ismételt kérdések estrich betonozással kapcsolatban

Mikor keressenek fel bennünket?

Mindenképpen a szigetelőanyag lerakása előtt, mert az aljzatbeton egyenlőtlensége miatt, helyiségenként is meg tudjuk határozni, hogy milyen vastagságban legyen a szigetelőanyag  és az estrich beton vastagság.

Mikor érdemes az estrich betonozást elkezdeni, vakolás előtt vagy után?

Mivel a gépész és a villanyszerelő is szétvési a falakat, és ezek a csövek az aljzatbeton tetején futnak, megvédésük érdekében előzetesen érdemes elkészíteni az esztrich betont.

Mi a legvékonyabb estrich beton vastagság?

4,5 cm, de ennek az estrich beton vastagságnak csökkentésére is képesek vagyunk. Ezt egy másik kérdésben fejtjük ki bővebben.

Mekkora betonfelületet lehet egy nap alatt betonozni?

Naponta 150 nm estrich betont tudunk elkészíteni egy munkagép esetén kézi/gépi simítással. Ez a területet természetesen növelhető minden egyes nappal, mivel az első napba bele tartoznak az előkészületek.

Mi a peremszigetelő falszegély lényege?

Mint minden beton az estrich beton is zsugorodik, és tágul, ezért peremszigetelő habcsíkot rögzítünk a falra, ami a zsugorodás és tágulás esetére szolgál, valamint a kopogó hang ellen véd. Ezt a padlófűtéses helyiségeknél 1 cm-es peremszigetelővel oldjuk, mivel a fűtés miatt nagyobb a hő tágulása az estrich betonnak. A fűtés nélküli helyiségeknél fél cm-es peremszigetelőt alkalmazunk, mivel az estrich beton hőtágulása itt kisebb.

Betonozunk-e 0°C alatt?

-5°C-ig betonozunk, mivel ez alatt nem köt meg a beton, de vegyszerek és hő temperálás alkalmazásával ez akár - 15°C-ig lehetséges.

Mikor lesz járható és terhelhető az estrich beton?

  • 20°C-nál két napon belül
  • 20°C - 5°C három nap
  • 5 °C - -15°C egy hét

Mivel mindent befolyásol az estrich beton vastagsága, ez eltérhet.

Mennyi időn belül lehet a hideg, illetve meleg burkolatot ráhelyezni az estrich betonra?

A hideg burkolat 1,5-2 héten belül egybeköt. A melegburkolat minimum 28 nap, ajánlott az 1,5 hónap kivárása, mert akkor olyan szinten szárad ki az estrich beton, amely nem befolyásolja a burkolatot.

Mennyi a teljes betonkötési idő?

28 nap, de ez hideg időben 0°C alatt megnőhet, így másfél hónapot várjunk a meleg burkolat lerakásáig.

Mit nevezünk szálerősített betonnak, és mikor alkalmazzuk?

Akkor alkalmazzuk a szálerősített betont, ha a szigetelés vastagsága vastagabb, mint maga az aljzatbeton, illetve 3 cm-nél kezdődik és maximum 4 cm az estrich beton vastagsága. Mivel a repedéseket gátolja a szálerősítés, mintha vasalt betonról beszélnénk. Ezt a különleges esetekben ajánljuk.

Vállalunk-e szigetelésfektetést?

Igen, természetesen. Mind a padlófűtéses, mind padlófűtés nélküli szobákban, így a vasháló terítést is vállaljuk az estrich betonozás megkezdése előtt. Természetesen a padlófűtés szerelést nem vállaljuk.

Szükséges-e utókezelni az estrich betont?

Nem, nem szükséges, mivel olyan vegyszerrel dolgozunk, ami mind az utókezeléshez, mind az estrich betonhoz szükséges nedvességet biztosítja, így utókezelni nem kell.

Tudunk-e csökkenteni a teljes kiszáradási időn?

Igen, akár 8 napra le tudjuk csökkenteni a kiszáradási időt estrich beton esetében. Ezt parkettás helyiségekhez javasoljuk, amennyiben szorít a határidő. Mivel igen magas ennek a vegyszernek az ára inkább előre gondolkodjunk!

Mit nevezünk diletációnak és mi a repedésgyűjtő lényege?

Diletációt olyan helyiségekben helyezünk el, ahol az estrich beton egybefüggő területe meghaladja a 35 nm-t. Ha ennél kisebb a helyiség, akkor olyan helyen helyezzük el a diletációt, ahol válaszfal és ajtónyílás helyezkedik el. Ez minden esetben az ajtónyílás irányába esik.

Milyen maximális távolságra és magasságra tudunk dolgozni az estrich betonnal?

  • Távolság: 150 méter
  • Magasság: 9. emelet

Simítunk-e kézzel és géppel egyaránt?

Igen, természetesen. Amennyiben az ügyfél igényli a 0,8-as szemszerkezetet, ami sokkal erősebb, és tartósabb, azt a szemszerkezetet kézzel simítjuk. Amennyiben az ügyfél igényli a 0,4-es szemszerkezetet géppel simítjuk, ami silányabb minőségű, de árban nem különbözik a 0,8-as szemszerkezettől. Ebből kifolyólag az ügyfélre bízzuk a döntést.

Anyag nélkül is vállaljuk-e az estrich betonozást?

Igen, amennyiben az ügyfél garantálja, hogy azt a minőségű estrich alapanyagot rendeli, amit mi kivitelezők javasolunk. Így természetesen a vállalási ár az anyag árával csökken.

Vállalunk-e hétvégi munkavégzést?

Igen, szombati nap. Abban az esetben, ha nagyon sürgős a munkát elkezdeni, és az estrich betonozást lehetséges egy napon belül befejezni.

workers